Aquamore heeft een brede voorraad van diverse standaardtype hefunits, elektromotoren, pully’s, cable-winders, hijsbanden, bevestigingsbeugels etc. op voorraad waarmee bijna altijd voor u een passende lift oplossing gebouwd kan worden.
Al deze materialen en units zijn standaard, dus worden in grote series gemaakt en daarmee ook relatief goedkoop en bedrijfszeker! Door deze diverse materialen en units te combineren ontstaat dus een economisch geprijsde en bijna oneindig brede mogelijkheid van het bouwen van bootliften.

Een voorbeeld van een speciale liftoplossing is b.v. een hefbare botenhelling voor een relatief zware speedboot.
Deze helling wordt aan de waterzijde door 2 units “opgetild” en aan de voorzijde van deze botenhelling is een kleine lier gemonteerd.
Met deze oplossing kan men dus de helling onder water laten zakken, en kan met de lier de boot op de helling worden getrokken. Als de boot volledig boven de helling ligt wordt deze weer bovenwater getild.
Hiermee is dus de boot uit het water en kan tevens om de boot worden gelopen om de boot schoon te maken of andere werkzaamheden uit te voeren.

Deze oplossing is perfect bij korte hellingen en relatief zware boten, en tevens daar waar het vaarwater smal is en een boot niet in volle lengte recht voor een helling kan worden gevaren. Tevens natuurlijk als voordeel dat alle plekken onder en rond de boot perfect toegankelijk zijn.

Nog een voorbeeld is een extra hoge elevator lift. Deze biedt het grote voordeel dat de boot speciaal voor onderhoud en schoonmaken extra hoog boven het water kan worden gebracht. Hier is tevens een schuine opstelling gekozen, waar de boot “ op hoogte” bijna boven de steiger komt.
Hier is gebruik gemaakt van een standaard Elevator lift echter als extra met extra lange Aluminium tracks (palen) en ondersteund door 2 extra Hardhouten-palen.

Maar ook speciale cradles, kielbootoplossingen, maar ook andrijvingen voor beweegbare bruggen... foto's spoedig op deze site!

DUS ook voor u is er altijd een economische oplossing denkbaar om ook uw boot uit het water te ‘liften’. Dus ook in speciale situaties toch de voordelen;

Bel, mail of bezoek onze showroom en laat u informeren over alle liftmogelijkheden die Aquamore u kan bieden.

 

 

 

 

Speciale bootlift oplossingen