Licht en sterk

Door toepassing van lichte kunststof drijvers is het verplaatsen van de drijvende steigers zeer eenvoudig. Verder zijn de sterke kunststof drijvers praktisch onverwoestbaar. Zelfs als de drijvers door een schroef van een boot worden geraakt en lek raken,  blijven de elementen hun maximale drijfvermogen behouden!!

Door gebruik van zwaar gegalvaniseerde frames zijn de steigers zeer stijf en buitengewoon sterk. Ook bij een grote "aanvaring" door een groot schip zal het frame niet snel vervormen. ( dit in tegenstelling tot vele lichtere frames, van bijvoorbeeld aluminium )

Spaart het milieu

Door de geringe diepgang en het feit dat bijna geen palen in de bodem of de wal geslagen hoeven te worden blijft de natuurlijke omgeving maximaal gespaard.

Stabiel

Door de vele drijf-lichamen en de gelijkmatige verdeling onder de drijvende steigers zijn de steigers zeer stabiel.

Veilig

Door gebruik te maken van kunststof Similteck planken , zijn de steigers zeer veilig en kindvriendelijk. Geen splinters. Dekken van Similteck planken worden niet glad niet glad; zelfs als de dekken nat zijn . Planken trekken niet krom. Geen aantasting of rot door algen of mos-aangroei.

Golfbreker

Door de relatief lichte constructie van de drijvende steigers (vanwege het gebruik van lichte  kunststof drijvers) en  de openingen tussen de verschillende drijvers wordt de meeste  "energie" van de golfslag gebroken, waardoor een optimale golfslagreductie plaatsvindt. Hier blijkt dat een lichte constructie zeker zo goed en veelal  beter de golfslag reduceert dan zeer zware drijvende steigersystemen. Martini Alfredo; zwaar waar het moet, licht waar het kan.

Weinig tot geen onderhoud

Door de toepassing van zwaar gegalvaniseerd staal en kunststof is er nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

UV- en vorstbestendig

De kunststof Similteck planken zij 100% UV-bestendig en behouden daardoor hun originele kleur. Praktijktestst bewijzen dat planken die 10 jaar onder extreme omstandigheden aan de kust zijn gebruikt niet van nieuwe zijn te onderscheiden! De planken zijn volledig vorstbestendig en zullen dusbij vorst niet breken.

Veelzijdig

Alle drijvende steigers van Martini Alfredo zijn leverbaar in standaardlengtes van 6, 8, 10 en 12 meter  en  standaardbreedtes van 1,50m , 1,80m , 2.00m , 2,20m en 2.40m . Natuurlijk zijn andere maten op aanvraag mogelijk. Wij denken graag met u mee voor uw speciale oplossing.

ISO-Certificaat

De innovaties en de kwaliteit van Martini Alfredo worden gewaarborgt door het ISO-9001 Certificaat.

10 jaar garantie

Meer woorden zijn niet nodig...
Drijvende steigers - Voordelen